Közösségi finanszírozás kampányt indít a GyermekSOS

A civil kezdeményezésként létrehozott GyermekSOS 2017-től alapítványi formában folytatja működését. A most induló adománygyűjtő akció elsődleges célja, hogy 2017-ben is üzemelni tudjon az ügyeletkereső. Ha ezt sikerül meghaladni, a készítők fejleszteni is tudnak majd, ezáltal pedig még többet, még többeknek segíteni.

A Generosity-n indul az a crowdfunding kampány, amely lehetővé teszi, hogy az ország első, díjnyertes gyermekügyelet keresője idén is működni tudjon.

A weboldal létrejötte előtt a szülőknek komoly fejtörést okozott, merre induljanak, ha gond van a gyermekükkel, a gyermeksos.hu-n azonban pár kattintással egy percen belül kiderül, melyik kórház az ügyeletes. Háziorvosok, szakrendeléseken dolgozók körében is villámgyorsan elterjedt az ügyeletkereső híre, ami nem meglepő, hiszen a weboldal 2015 decemberi indulása óta szolgál stabil és megbízható információforrásként.

Ha sikerül a kitűzött célt meghaladni, az oldal fejlesztése is elkezdődhet: az angol nyelvű változat az itt élő külföldieket segíti majd, a kórházak aloldalainak köszönhetően a GyermekSOS egészen a rendelő ajtajáig tudja kísérni az ügyeletet felkeresőket. A két legnagyobb változás a kereső országos szintre kiterjesztett működése, és a nem sürgősségi profilú gyermekszakorvos kereső funkció elindítása lesz.

Adományozni egyszerű bankkártyás fizetéssel a Generosity oldalán lehet az alábbi linkre kattintva:

https://www.generosity.com/emergencies-fundraising/gyermeksos-2017/x/15729500