Magyarország első egészségértés pályázatán ezüst fokozatú díjat nyert a GyermekSOS

2016. december 1-én kiosztásra kerültek az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által meghirdetett, Nekem Szól! című első magyarországi egészségértés pályázat díjai. A pályázat célja az volt, hogy feltérképezze és a közvéleménnyel megossza a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. 

A pályázat megmozgatta a magyarországi egészségügy majdnem minden szegmensét, a betegszervezetektől az intézményeken át az orvosokig és szakdolgozókig, melyet jól tükröz az ország minden pontjáról beérkezett pályázatok nagy száma: a meghirdetett négy kategóriában összesen 103 pályamű érkezett be. A zsűri a 4 kategóriában 20 pályaművet emelt ki, ezzel elismerve e pályaművek hiánypótló jellegét. 

Az „Egészségügyi szakemberek” kategóriában a GyermekSOS ezüst fokozatú díjat nyert. 

A zsűri tagjai lefedték az egészségügy majd minden szegmensét. A zsűri tagjai voltak: dr. Pilling János, a zsűri elnöke, Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet, docens, az orvosi kommunikáció oktatás vezetője, Nógrádi Tóth Erzsébet, MÚOSZ Egészségügyi Szakosztály, elnök, dr. Virányi Mariann, OGYÉI, főosztályvezető helyettes, dr. Horváth-Sziklai Attila, Magyar Gyógyszerészi Kamara, hivatalvezető. dr. Pásztélyi Zsolt, MEDICINA 2000 – Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség, leköszönő elnök, Torda Júlia, Kórházszövetség, kommunikációs vezető, Koltai Tünde Betegszervezetek Országos Szövetsége, elnök, Borjádi Györgyi, AIPM, kommunikációs menedzser.