5 fontos dolog, amit jó, ha magaddal viszel a gyermekügyeletre

Ha gyermeked megbetegszik vagy megsérül, természetes, hogy megijedsz és nem vagy rögtön ura a helyzetnek. Gyakori, hogy a családok úgy érkeznek az ügyeletre, hogy a nyilvánvaló stressz miatt kulcsfontosságú dolgokat hagynak otthon, pedig ezek nekik és a kicsinek is sokat segíthetnek a nehéz időkben.

Itt egy lista azokról a holmikról, amiket érdemes lehet felkapni indulás előtt:

 1. A gyermek számára legfontosabb tárgy

Ismert, hogy a kicsik akkor birkóznak meg legjobban a nehéz helyzetekkel, ha velük van egy családtagjuk vagy a gondozójuk, de ne feledkezzünk meg arról a tárgyról sem, ami nélkül egy lépést sem tesznek szívesen! Ez lehet egy baba, egy takaró, plüssállat vagy a kedvenc poharuk.

2. Telefon, tablet és a töltők

Bár a kialakult káoszban könnyen otthon maradhat, vidd magaddal a telefonodat! Jó, ha Te is elérhető vagy, és a telefonkönyvedre is szükséged lehet. Ami a töltőt illeti: bár sok helyen tudnak segíteni, jól teszed, ha ezt sem bízod a véletlenre.

eraser_love_hires

3. Gyermeked “kedvence”

Ez minden gyereknél más lehet, de próbáld kiválasztani azt az EGY dolgot, amivel a kis beteg a legtöbbet játszik. A fent már említett fontos tárgy a biztonságérzet miatt lényeges, de most a játékra és figyelem elterelésére gondolj. A sürgősségi ellátóhelyeken nincs mindig játék, pedig lehet, hogy sok időt kell ott töltenetek. Ha van nálatok ilyen “kedvenc” holmi,  idegen helyen is könnyebb normális környezetet teremteni a kicsinek.

4. Fehérnemű és kényelmes ruha

Előfordulhat, hogy gyermekednek a kórházban kell maradnia. Ugyan sok helyen hozzájuthatsz a tisztálkodás alapvető kellékeihez, ha van időd, vigyél magaddal néhány alapvető dolgot (fogkefe, fésű stb.), fehérneműt és egy váltás kényelmes ruhát. Ha maradtok, ezek nagy segítséget jelenthetnek.

diabetes-528678_1920

5. A gyógyszereid (igen, a szülőé)

A szülők gyakran érkeznek úgy a gyermekügyeletre, hogy megfeledkeznek olyan fontos gyógyszerekről, mint a  rendszeresen használt hörgőtágító vagy inzulin. Gyermekednek nagyon fontos, hogy Te is jól legyél, és mindkettőtöknek az a legjobb, ha a saját egészségedre is odafigyelsz.

Az eredeti cikk a philly.com-on jelent meg. 

11665621_1655168834718734_597528571041264510_n

Németh Franciska

gyermekápoló asszisztens

https://www.facebook.com/a.nemeth.franciska/